włoskie jedzenie Kraków

Włosi wiedzą, w jaki sposób jeść. Być może w następstwie tego, że używane przez nich kompozycje są świeże, aromatyczne oraz dobre dla każdego. Tradycyjna kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem pożywienia – koncentruje się na prostych, oczywistych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Badania podkreślają, że korzyści płynące ze wzoru diety śródziemnomorskiej mogą obejmować poprawę utraty wagi, lepszą kontrolę poziomu cukru we krwi i zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest także pyszne i świadczy wypełnianie spiżarni potrawami, które nie jedynie smakują niesamowicie, ale również są całe napakowane właściwościami pobudzającymi zdrowie.

mięso sezonowane Kraków

Spójrz na parę poniższych składników, jakie stanowią istotę kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina i gotuj!

Olej z oliwek
Jest to praktycznie niebezużyteczne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, które spożywa się podczas przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest obfita w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak też witaminę E i inne zdrowe związki, które pomniejszają stan zapalny.

Krakow Restaurant italian Cuisine

   

Pomidory z puszki
Orzeźwiające pomidory są wyśmienite, lecz te z puszki mogą uczynić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest nadzwyczaj ważne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, chorobami serca i osteoporozą i są w stanie działać jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na swoim koncie długą przeszłość wyeksploatowania z racji posiadanych właściwości leczniczych. Po pierwsze, obejmuje związek o nazwie allicyna, który przyczynia się do odprężenia naczyń krwionośnych (to naturalnie dzięki czemu krew ma prawo przepływać bez ograniczeń), wywołuje powstawanie naczyń krwionośnych i zapobiega kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: są w stanie zastopować wzrost komórek nowotworowych w celu asekuracji przed rakiem oraz zniżyć poziom glukozy we krwi w celu obniżenia ryzyka cukrzycy.